Contact

FARMÀCIA DE LES ESCOLES

VÍCTOR SIMONET PONS

Av. de les Escoles, 17 AD700

ESCALDES ENGORDANY

T.+376 82 07 68

farmaciadelesescoles@andorra.ad 

El Principat d’Andorra té una història i unes peculiaritats que el diferencien d’altres territoris també en l’àmbit de la farmàcia. Tot i ser un petit territori als Pirineus i no ser un estat de dret fins al 1993, ha tingut el seu propi model d’assistència farmacèutica des d’abans del 1859. S’ha anat adaptant a la recuperació de la població des dels anys 1930, i a la transformació comercial a partir de 1960, en què l’economia del país s’ha sustentat en el comerç per una diferenciació de productes i de preu, repercutint en l’àmbit de les oficines de farmàcia. - La seva condició fronterera de país tercer, li ha permès proveir-se de productes farmacèutics autoritzats de qualsevol país del món, tot i que la major part de les importacions provenen d’Espanya i França, complementant mancances i desitjos assistencials dels veïns del sud i del nord. - La seva especificitat territorial, nacional i estatal han caracteritzat diferentment el seu model assistencial comunitari en l'àmbit farmacèutic respecte als territoris veïns en els darrers 50 anys. En el vessant assistencial les oficines de farmàcia andorranes cobreixen la dispensació de fàrmacs per les malalties cròniques i esporàdiques de la població resident, els relacionats amb les necessitats del turisme i especialment la pràctica d’esports de muntanya, i els productes farmacèutics d’interès transfronterer i particularment en els darrers anys, cosmopolita. - El nombre d’oficines de farmàcia al país s’ha incrementat dels anys 60, però sembla haver arribat a un sostre els darrers 10 anys. La sostenibilitat de les oficines de farmàcia a Andorra depèn en un 55% de la població resident, i en un 45% de les dispensacions als visitants. - El turisme de neu i natura actualment és el motor de l’economia dels país i també de les oficines de farmàcia. - El repte de futur és poder mantenir una sanitat de qualitat i accessible als andorrans, residents no nacionals i turistes en l'àmbit territorial, de bon nivell i descentralitzada fent-la compatible amb l’atenció assistencial farmacèutica de qualitat en totes les parròquies, com ha esdevingut fins ara.

Farmàcia De Les Escoles.

De Víctor Simonet Pons

Farmàcia oberta des de 6 agost del 1986, aviat farà més de 37 anys al servei del Principat d’Andorra i en particular d’Escaldes Engordany i els seus visitants.

Estem especialitzats en:

Al·lopatia. Pràctica terapèutica basada en l’administració al malalt de remeis que produeixen efectes contraris als produïts per la malaltia. S’oposa a homeopatia.

Homeopatia. La teoria de l’homeopatia va ser desenvolupada el 1796 pel metge saxó Samuel Hahnemann (1755-1843), segons el qual una substància que causa els símptomes d’una malaltia també els pot curar.

Fórmules Magistrals. Actualment, les fórmules magistrals són una adaptació total del medicament per a aquell malalt. Es poden prescriure en una forma farmacèutica que faciliti una administració més còmoda, per exemple xarops per a nens o per a adults amb malalties que els puguin reportar dificultat per deglutir.

Igualment, es facilita el tractament en pacients que presentin alguna intolerància o efectes irritants causats per algun excipient o substància no medicamentosa que formi part del preparat comercial, ja que en la personalització del medicament se’n pot estalviar la inclusió.

En el cas dels medicaments administrats per via tòpica, és molt habitual que el dermatòleg prescrigui fórmules magistrals. Potser aquesta és una de les àrees en què els metges prescriuen més sovint fórmules magistrals, perquè d’aquesta manera poden prescriure els preparats dermatològics totalment ajustats a les necessitats de la pell del pacient.

Medicaments estrangers

Pomades

Locions

Càpsules prescites per dermatòlegs i altres especialitats mèdiques.